Published in Reportasjer

Trine Fosser er veterinær hos Nesodden dyreklinikk. Hun driver i tillegg egen praksis hvor hun også har fokus på hest.

Equimag er behandling med pulserende magnetfelt, hadde du erfaring med magnetfelt fra før eller har du hørt om behandlingsmetoden gjennom dine veterinærstudier?

Trine Fosser: Nei, jeg hadde ingen erfaring med magnetfelt og har aldri hørt det engang nevnt under studiene! Har lenge visst at "magnetdekken" var noe equiterapeuter hadde, men visste lite om hvordan de fungerte eller hva de gjorde.

Behandling med pulserende magnetfelt har et bredt behandlingsspekter, hvilke tilfeller har du opplevd gode resultater med Equimag?

Trine Fosser: Jeg har jobbet mest med Equimag i tilfeller av vonde rygger og spente muskler. Syns dekkenet er genialt å bruke på ryggømme hester som ikke har mye låsninger (går alltid over med kiropraktikk først) og staven bruker jeg flittig på muskelknuter og andre muskelspenninger lokalt. Jeg kan lite om massasje, så i stedet for at jeg knoter med dette i en halvtime er det langt mer effektivt og tidsbesparende å bruke intensivstaven slik at jeg får i gang blodsirkulasjonen raskt. Jeg har også brukt gamasjen på bein med diffuse haltheter/hevelser, men godt resultat.

Hvordan synes du "pasientene" dine reagerer på behandlingen?

Trine Fosser: De fleste reagerer ved å slikke, gjespe eller tygge (gode tegn på at spenninger løsner) - de syns det er veldig behagelig. Jeg har også støtt på et par stykker som syns det er noe vemmelig, sannsynligvis har disse hestene gått med en spent muskel så lenge at det kjennes ubehagelig ut å "få den i gang igjen" med det første.

Behandling med magnetfelt terapi er en naturlig behandlingsmetode, ser du en økt etterspørsel etter naturlige, ikke invasive behandlingsmetoder?

Trine Fosser: Så absolutt. Mange av de som kontakter meg har vært igjennom den "konservative veterinærmedisinen" som jeg liker å kalle det og ønsker å prøve noe annet. De har et åpent sinn for det meste og stusser ikke så mye på hva jeg foreslår av behandlingsmetoder i og med at jeg er en fagperson. De fleste jeg er borti spør ikke spesifikt etter denne behandlingsformen - de vet for lite om den. Det er opp til meg å bestemme om det er verdt å bruke eller ikke og det stoler de 100% på.

Er det noe spesielt du har merket deg ved bruk av Equimag's behandlingsprodukter som skiller seg ut fra andre behandlingsmetoder?

Trine Fosser: Jeg syns det er en veldig effektiv behandlingsvariant og kan brukes til veldig mye. Det er lettere å ta i bruk enn f. eks ultralyd (som jeg hadde erfaring med), man slipper å barbere hårene før man bruker den (selv om ultralyden er veldig god på andre ting). Jeg kjenner resultatene av behandlingen mens jeg behandler, jeg kjenner at varmen og sirkulasjonen øker. Det at produktet er utviklet av/med veterinærer er veldig viktig for meg da det er en indikator på at produktet oppfyller kravene vi veterinærer stiller til utstyret vårt.

Tilslutt, hvordan kan kunder komme i kontakt med deg?

Folk kan komme i kontakt med meg via Facebook ("Veterinær Trine R. Fosser"), på e-post (Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. ) eller pr tlf 99 16 07 55 (tlf eller sms).

Login to post comments